bunq Easy Bank

bunq Easy Bank

De vrolijk gekleurde, opvallende bunq Easy Bank is een handige prepaid creditcard die, dankzij Mastercard, overal ter wereld gebruikt kan worden. De creditcard wordt gekoppeld aan een Bunq-rekening, die je er zonder extra kosten bij krijgt. Deze voordelige creditcard heeft trouwens ook een groen randje. Zo kun je de ecologische impact van jouw uitgaven inzien, en houd je je CO2 footprint in de gaten.

Bekijken >
of:    Direct aanvragen

Voordelen

  • Bepaal zelf je bestedingslimiet
  • Houd de ecologische impact van je uitgaven bij
  • Apple Pay & Google Pay
  • 1% cashback op restaurants en bars
  • Geen BKR-toetsing nodig

Kenmerken van deze creditcard

Belangrijkste kenmerken
Maatschappij MasterCard
Jaarlijkse bijdrage € 47,88
Aankoopverzekering Nee
Bankonafhankelijk Ja
Minimum inkomen N.v.t.
BKR toetsing Nee
Aanschafkosten
Eenmalige kosten € 0,00
Jaarlijkse bijdrage € 47,88
Looptijd Geen
Gebruikskosten
Kosten geld storten Gratis (via iDeal)
Betalen in euro Gratis
Kosten voor geldopname Eerste 5x €0,99, daarna €2,99
Wisselkoersopslag Mastercard-wisselkoers
Kosten vervangende kaart € 9,99
Extra kosten bij inactiviteit Geen
Aanvraag
BKR toetsing Nee
Taal communicatie Nederlands
Levertijd 10 dagen
Versnelde aanvraag? Nee
Opties
Apple Pay Ja
Google Pay Ja
Zelf pincode kiezen Ja
Contactloos betalen mogelijk Ja
Materiaal creditcard Plastic
Verzekeringen
Aankoopverzekering Nee
Fraudeverzekering Nee
Reisverzekering Nee
Annuleringsverzekering Nee
Bagageverzekering Nee
Vluchtvertragingsverzekering Nee

Waarom kiezen voor deze creditcard?


Prepaid creditcard: bepaal zelf je bestedingslimiet

Het fijne aan de bunq Easy Bank is dat je zelf bepaalt hoeveel je met deze creditcard kan uitgeven. Je stort namelijk eerst geld op de rekening van de creditcard en dan kun je de card direct gebruiken. Stel daarvoor zelf je pincode in. Het is overigens ook mogelijk om met deze door Mastercard uitgegeven creditcard contactloos te bepalen. De bunq Easy Bank is overigens bankonafhankelijk. Omdat de bunq Easy Bank een prepaid creditcard is, hoef je geen inkomen op te geven. Ook is er geen BKR-toetsing nodig om de aanvraag van de creditcard af te ronden.

Aanschaf- en gebruikskosten

Voor de bunq Easy Bank betaal geen aanschafkosten. Het gebruiken van de card kost slechts €3,99 per maand. Wil je gebruik maken van een extra card, bijvoorbeeld voor je partner? Dat kost eenmalig €9,99, en €3,49 per maand per pas. Voor een vervangende kaart betaal je eenmalig € 9,99.

Transactiekosten

Omdat jij zelf geld overmaakt op de creditcardrekening en dit gebruikt voor je aankopen, betaal je geen aflossingen of aflossingsrente. Je hebt immers de controle over het geld dat je uitgeeft. Wel worden er transactiekosten in rekening gebracht. Wanneer je via iDeal geld overmaakt naar de rekening van de bunq Easy Bank, dan betaal je over deze 'top up' geen transactiekosten. Wil je geld opnemen met je Easy Bank creditcard? De eerste vijf opnames per maand kosten €0,99 per stuk, daarna betaal je €2,99 per opname.

Geen verzekeringen

Goed om te weten: bij de aanschaf van de bunq Easy Bank prepaid creditcard zijn er geen automatische reis- of aankoopverzekeringen inbegrepen. Wel krijg je standaard 1% cashback op creditcardbetalingen in restaurants en bars. Ook plant bunq automatisch een boom voor iedere €1.000 die jij met je creditcard besteedt.

Bekijken >
of:    Direct aanvragen

Creditcards vergelijken