De beste creditcards voor op vakantie


Je gaat op vakantie en neemt mee: je reisbagage, eventueel tickets voor trein, boot en vliegtuig en natuurlijk je paspoort. Heb je overigens ook al nagedacht over de betaalmogelijkheden over de grens? Niet alle pinpassen - zelfs niet met een buitenlandoptie - worden over de hele wereld geaccepteerd. Creditcards van bijvoorbeeld MasterCard, VISA en American Express wel.

> Beste creditcard op vakantie overall: Mastercard
> Beste creditcard voor reizigers naar unieke bestemmingen: VISA
> Beste creditcard voor premium travel: American Express

 

Creditcards: handig voor op reis

Het is in het buitenland, vooral buiten Europa, niet altijd mogelijk om met je gewone pinpas te betalen. Ook wordt een creditcard sneller geaccepteerd bij het boeken van een vlucht bij een vliegtuigmaatschappij, het huren van een auto en het betalen van een hotelkamer.

Het is zelfs handig om je creditcard te gebruiken voor de borg van een huurauto of accommodatie. Let dan wel dat er een bedrag gereserveerd wordt van je bestedingslimiet door het bedrijf wat je niet kunt uitgeven.

Daarnaast zijn alle uitgaven die je doet op vakantie met je creditcard verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging. Dat is wel zo prettig als je mooie souvenirs hebt uitgezocht.

Daarnaast is het handig om een creditcard bij je te hebben op vakantie, omdat je op die manier voor onvoorziene uitgaven (bijvoorbeeld voor medicijnen of een eerdere vlucht naar huis) dan toch geld achter de hand hebt.

Hou er ook rekening mee dat geld opnemen met je creditcard in het buitenland dure transacties met zich mee kan brengen. Het is dan beter om met de creditcard zelf te betalen, in plaats van er geld mee te pinnen.

Wat zijn de beste creditcard opties voor op reis?

Er zijn verschillende creditcard opties voor op reis. Zo kun je bijvoorbeeld bij American Express speciale Flying Blue kaarten aanschaffen, waarmee je direct punten spaart voor vluchten met Air France/KLM. Wanneer je veel vliegt is dat een goede optie.

Heb je een klein inkomen? Kies dan eens voor een prepaid creditcard voor op reis. Hier stort je zelf een bedrag op om te gebruiken op vakantie. Eigenlijk bepaal je zo je eigen bestedingslimiet.

VISA, MasterCard en American Express worden overigens wereldwijd geaccepteerd. MasterCard heeft de meeste betaallocaties, VISA wordt in ontwikkelingslanden en weinig toeristische gebieden het meest geaccepteerd. American Express richt zich meer op het luxesegment, en beschikt over de meeste premium betaallocaties.

Door de diverse creditcard opties voor op reis met elkaar te vergelijken, vind je altijd de beste creditcard die bij jou situatie past.

> Beste creditcard op vakantie overall: Mastercard
> Beste creditcard voor reizigers naar unieke bestemmingen: VISA
> Beste creditcard voor premium travel: American Express

Waar moet je op letten bij het uitkiezen van een creditcard?

Er zijn verschillende zaken waar je op moet letten bij het uitkiezen van een creditcard. Ten eerste moet je weten wat je jaarinkomen bedraagt. Veel creditcards zijn namelijk alleen op te vragen als je voldoet aan de eis van een minimaal inkomensbedrag.

Daarnaast is het belangrijk om het bij jou passende bestedingslimiet uit te kiezen. Vaak is dit ook afhankelijk van de inkomenseis. Kies altijd voor een bestedingslimiet die je met gemak kan terugbetalen.

Het is niet altijd mogelijk om in termijnen de aankopen met de creditcard terug te betalen. Dit wordt overigens netjes aangegeven in de voorwaarden van de betreffende creditcard of creditcardmaatschappij. Wanneer je niet in termijnen kan terugbetalen, ontvang je per maand een verzamelfactuur.

Creditcards vergelijken