Virtuele / Online creditcard

6 creditcards gevonden

Mastercard Visa American Express Zakelijk Studenten Prepaid

Virtuele creditcard aanvragen

Een virtuele creditcard wordt ook wel een online creditcard of een digitale creditcard genoemd. Dit type kredietkaart werkt ongeveer hetzelfde als het opwaarderen van telefoonkaart. Je stort zelf een bedrag op je creditcard, dat je vervolgens online kunt uitgeven. Hierdoor kun je dus niet over je bestedingslimiet gaan, en niet rood staan. Daarmee voorkom je dus ongewenste verrassingen.

Virtuele creditcard: zo werkt het

In tegenstelling tot bij een prepaid creditcard, ontvang je bij een virtuele creditcard geen fysieke pas. De naam zegt het al: je hebt enkel een virtueel creditcardnummer, dat je kunt gebruiken voor online bestellingen en digitale betalingen. Naast een creditcardnummer wordt uiteraard ook een vervaldatum en een CVC-code verstrekt, die beide nodig zijn om betalingen te doen.

Voor wie zijn of haar creditcard vooral online gebruikt, is dit ideaal. Je loopt niet het risico dat je een pas kwijtraakt, maar kunt toch eenvoudig betalen op websites die alleen een creditcard accepteren als betaalmethode.

Bovendien is een virtuele creditcard milieuvriendelijk: er hoeft geen plastic pas gemaakt te worden (die eens per 5 jaar vervangen moet worden) en er wordt geen CO2 geproduceerd bij het produceren of versturen van je kaart.

Snel betalen met digitale creditcard

Een groot voordeel van een virtuele (of digitale) creditcard, is dat je deze vrijwel direct na goedkeuring van je aanvraag kunt gebruiken. Bij een prepaid creditcard wordt geen BKR-toetsing uitgevoerd, waardoor het proces snel verloopt. En omdat je geen fysieke pas thuisgestuurd krijgt, hoeven je online betalingen niet te wachten tot de postbode je creditcard heeft gebracht. Je ontvangt je online creditcard namelijk digitaal!

Vergelijk virtuele creditcards

Lang niet alle creditcardmaatschappijen hebben een virtuele creditcard in het assortiment. Toch zijn er een aantal aanbieders die een digitale variant van een prepaid Mastercard op de markt hebben gebracht.

Op Top10Creditcard.nl hebben we alle opties hier boven al voor je op een rijtje gezet. Zo vind je snel de virtuele creditcard die het beste aansluit op jouw wensen en voorkeuren.

Creditcards vergelijken