Prepaid

9 creditcards gevonden

Mastercard Visa American Express Zakelijk Studenten Prepaid

Prepaid creditcard aanvragen

Met een prepaid creditcard ga je nooit over je bestedingslimiet heen. Net als met een prepaid telefoonkaart, stort je namelijk zelf van te voren geld op de creditcard, waardoor je dus je eigen krediet bepaald. Deze prepaid creditcard wordt ook wel debetkaart genoemd en vind je vooral terug in het assortiment van MasterCard en VISA.

Prepaid vs. Reguliere creditcards

Een prepaid creditcard is dus heel anders dan een reguliere creditcard. Waar je bij een reguliere creditcard een bestedingslimiet bij de creditcardmaatschappij aanvraagt, bepaal je het met een prepaid creditcard helemaal zelf. Of je nu € 50 of € 5000 euro op de creditcard wilt zetten, jij bent de baas.

Bij een reguliere creditcard leen je eigenlijk per transactie geld tot aan je bestedingslimiet. Dit betaal je dan achteraf of in termijnen terug. Bij een prepaid creditcard sluit je deze leningen niet af, want je hebt het geld al betaald.

Een ander groot verschil tussen de prepaid en de reguliere creditcard is dat iedereen een prepaid creditcard kan aanschaffen. Dus ook wanneer je een laag inkomen hebt of een negatieve BKR-registratie hebt. Een reguliere creditcard eist voor gebruik een minimaal inkomen op jaarbasis, zodat je de creditcardmaatschappij weet dat je ook kredietwaardig bent.

Voordelen van een prepaid creditcard

Het fijne aan een prepaid creditcard is dus dat je zelf bepaald hoeveel geld je erop zet. Zo kun je toch aankopen doen in webwinkels waarvoor je dus een creditcard nodig hebt. Ook is het handig voor op reis of om een potje achter de hand te hebben bij onvoorziene uitgaven. Voor een prepaid creditcard betaal je wel een jaarbijdrage aan de creditcardmaatschappij en vaak een klein bedrag aan transactiekosten wanneer je geld op de prepaid creditcard stort. Dit verschilt echter weer per prepaid creditcard en aanbieder.

Prepaid creditcard opties

De grootste aanbieder van de zogeheten prepaid creditcards in Nederland zijn VISA en MasterCard. De N26 serie van MasterCard geeft je verschillende prepaid mogelijkheden, waaronder prepaid creditcards die wel een aankoopverzekering garanderen, creditcards zonder jaarlijkse bijdrage en creditcards die extra’s bieden, zoals medische hulp in het buitenland. De prepaid VISA World card biedt wel standaard aankoopverzekering en ook vele extra’s.

Handig: vergelijk prepaid creditcards

Omdat er verschillende opties zijn als het gaat om prepaid creditcards is het handig om deze mogelijkheden met elkaar te vergelijken. Bij Top10creditcard zetten we de verschillen van de kaarten gemakkelijk op een rij. Zo vind je snel de beste prepaid creditcard voor jou.

Creditcards vergelijken