Minimale inkomen voor een creditcard

Een creditcard geeft niet enkel heel wat financiŽle vrijheid, maar is ook gewoon lekker handig. Wil je shoppen op het internet? Dan zijn er tal van webshops die uitsluitend creditcards aanvaarden. Wil je op reis? Dan zijn er heel wat landen waar je ter plekke enkel uit de voeten kunt met een creditcard. Maar hoe zit dat nu als je een laag inkomen hebt? Hoe kan je met een minimum inkomen een creditcard in handen krijgen?


Inkomenstoets voor creditcards

Een creditcard is in essentie een lening die je aangaat bij de kredietverstrekker. Het spreekt dan ook voor zich dat heel wat financiële instellingen pas een creditcard verstrekken als ze er zeker van zijn dat jij hen kunt terugbetalen. Dat is dan ook de reden dat heel wat creditcards geen optie zijn voor mensen met een laag inkomen. Een typisch bedrag dat minimaal gevraagd wordt is een netto inkomen van €1.150 per maand. Komt nog eens bij dat die €1.150 per maand na aftrek van kosten zoals alimentatie en woonlasten is. Kortom: er vallen heel wat mensen uit de boot die niet aan dit inkomen geraken. Toch zijn er opties voor een creditcard bij een laag inkomen.

Hulp van buitenaf

Kom je niet aan de inkomensgrens? Dan kan je wel een creditcard aanvragen op voorwaarde dat je iemand kan vinden die garant voor je wilt staan. Dit is een vaak gebruikte oplossing voor studenten wiens ouders de garantie leveren. Een andere mogelijke oplossing die in dezelfde lijn ligt is de zogenaamde partnercard. Hierbij vraagt een familielid een extra kaart voor je aan. Deze alternatieven zijn goede oplossingen, maar worden niet door alle aanbieders aanvaard. Kijk dus op voorhand even na of dit wel mogelijk is! Heb je een laag, maar vast inkomen? Dan kan je in uitzonderlijke gevallen ook met de bank overleggen of er geen mogelijkheid is om een creditcard aan te vragen gekoppeld aan jouw betaalrekening.

De prepaid optie

Dé oplossing voor een creditcard bij een minimum inkomen is de zogenaamde prepaid creditcard. Dit type creditcard is de ideale oplossing voor mensen met een laag inkomen, met schulden of voor mensen die gewoon het lekker safe willen spelen. Met een prepaid creditcard stort je zelf op voorhand een bepaald bedrag op de rekening van jouw creditcard. Dat betekent dat je nooit meer uit kunt geven dan er daadwerkelijk op de rekening staat. Daarenboven geniet je van dezelfde voordelen die je bij een gewone creditcard ook hebt. Vandaag de dag hebben zo goed als alle aanbieders wel een prepaid alternatief in hun selectie creditcards zitten. Een prepaid creditcard kan aangevraagd worden vanaf 18 jaar en kan zonder vast inkomen aangevraagd worden.

Creditcards vergelijken